Подкрепете ни!

Ако харесвате Свежа Наука и редовно четете публикациите ни, оценявате работата ни и искате да продължаваме все така, подкрепете ни! :)

На този етап от съществуването си Свежа Наука има нужда от вашата помощ! Последвайте ни в социалните мрежи Facebook, Google+ и Twitter, за да подкрепите нашата кауза - разпространяване на наука и познание.

За повече информация, обмяна на идеи или публикуване на материали, се свържете с нас.

25 изключително странни неща, случващи се някъде на Земята

Home/Любопитно/25 изключително странни неща, случващи се някъде на Земята
TARGET BLOCK LEFT

Тези 25 снимки може да изглеждат като че ли са от друга планета, но се оказва, че нашата малка Земя е способна да ни изненада с наистина странни неща. Природата може да е понякога много изобретателна и творчеството й е изумително.

Всички тези неща се случват по естествен път по целия свят, по различни причини. Няма никаква външна намеса и учените са разгадали феномените. Но дори и да не можем да си обясним нещо, това не означава, че не можем да му се насладим. Някои от снимките плашат, докато други предизвикват желание за незабавно отпътуване. И може би трябва да обръщаме повече внимание на залезите.

Ето някои неща, за които не сте и подозирали, че се случват на нашата планета.

Неспираща вълна

Неспираща вълна

Случва се два пъти годишно в Бразилия, когато Атлантическия океан се среща с устието на Амазонка. В резултат се получава вълна, която може да пропътува над 800 километра, преди да изчезне.

Подводни житни кръгове

Подводни житни кръгове

В Япония мъжката риба-балон пляска с перките си и създава тези кръгове в пясъка, които приличат на „извънземните“ житни кръгове.

Кървящ глетчер

Кървящ глетчер

Познат е и като „кървавия водопад“ в Антарктида. Изливащата се вода прилича на кръв заради наличието на железен оксид.

Синя лава

Синя лава

Поради горенето на серни газове с изключително висока температура, този вулкан в Индонезия изригва лава, светеща в синьо.

| 2017-05-27T15:31:38+00:00 11.12.2014|Раздел: Любопитно|Теми: |0 коментара

Добави коментар