Подкрепете ни!

Ако харесвате Свежа Наука и редовно четете публикациите ни, оценявате работата ни и искате да продължаваме все така, подкрепете ни! :)

На този етап от съществуването си Свежа Наука има нужда от вашата помощ! Последвайте ни в социалните мрежи Facebook, Google+ и Twitter, за да подкрепите нашата кауза - разпространяване на наука и познание.

За повече информация, обмяна на идеи или публикуване на материали, се свържете с нас.

NASA потвърди за течаща вода на Марс

Home/Наука/Астрономия/NASA потвърди за течаща вода на Марс
TARGET BLOCK LEFT
  • Течаща вода на Марс

NASA днес потвърди предишните спекулации за наличието на течаща вода по повърхността на Марс.

На специална пресконференция днес от НАСА съобщават, че разполагат с доказателства за течаща вода на Марс. Откритието е от изключително важно значение, тъй като водата се смята за необходимост за наличието на живот. Водата на Марс е солена, което е причината и да е в течно състояние и да не замръзва. Предположенията за вода се правят от доста време, а откакто учените откриха и наличие на сол в почвата, надеждите за откритието не спират.

Учените знаят от доста време за наличието на ледени късове на Марс, но за първи път се доказва, че водата може и да е течна, при определени обстоятелства. Това се случва през летните месеци, а водата се стича по каньони, които учените забелязали да се променят през сезоните.

Откритието е огромен пробив в търсенето на живот на Марс, независимо дали минал или настоящ, както и в планирането на изпращането на хора на вече не толкова прашната и суха планета.

| 2017-02-27T19:42:10+00:00 28.09.2015|Раздел: Астрономия|Теми: , |0 коментара

Добави коментар