Подкрепете ни!

Ако харесвате Свежа Наука и редовно четете публикациите ни, оценявате работата ни и искате да продължаваме все така, подкрепете ни! :)

На този етап от съществуването си Свежа Наука има нужда от вашата помощ! Последвайте ни в социалните мрежи Facebook, Google+ и Twitter, за да подкрепите нашата кауза - разпространяване на наука и познание.

За повече информация, обмяна на идеи или публикуване на материали, се свържете с нас.

DeepMind на Google синтезира равна човешка реч

Home/Прогрес/Технологии/DeepMind на Google синтезира равна човешка реч
TARGET BLOCK LEFT

Изкуственият интелект на GoogleDeepMind & WaveNet, все по-близо до синтезиране на равна човешка реч.

Поради множеството си опити да подобрят съществуващи технологии, напоследък Google стават доста известни с техните разработки за изкуствен интелект – от чат ботове до изкуствен интелект, който може да пише пост-модерна поезия. Освен това, компанията е добре запозната със страха на хората от апокалипсис, като в добре познатия филм на Джеймс Камерън, така че за целта създават специална система, която да спре машините с едно натискане на бутон.

Но независимо от всички подобрения, ИИ асистентите звучат като машини, и все още са далече от звученето на естествена човешка реч. С последната работа на WaveNet, новият изкуствен интелект на DeepMind, синтезираната реч е подобрена с цели 50%. Все още не е съвършена, но в сравнение с всички подобни технологии, това е най-доброто постижение. Всъщност WaveNet е толкова умен, че след като изучи различни класически произведения за пиано, е способен да напише своя песен.

Ако имате интерес по темата, може да научите повече на deepmind.com.

| 2017-04-13T16:39:19+00:00 12.09.2016|Раздел: Технологии|Теми: |0 коментара

Добави коментар