Подкрепете ни!

Ако харесвате Свежа Наука и редовно четете публикациите ни, оценявате работата ни и искате да продължаваме все така, подкрепете ни! :)

На този етап от съществуването си Свежа Наука има нужда от вашата помощ! Последвайте ни в социалните мрежи Facebook, Google+ и Twitter, за да подкрепите нашата кауза - разпространяване на наука и познание.

За повече информация, обмяна на идеи или публикуване на материали, се свържете с нас.

Хапче за дълголетие? Защо не!

Home/Наука/Биология/Хапче за дълголетие? Защо не!
TARGET BLOCK LEFT
  • pill

Науката се опитва от десетилетия да намери начин да удължи живота на хората. Смята се, че здравословното хранене, спортуването или медитацията могат значително да удължат живота, но какво да правят лакомите и мързеливите?

Ключът към дълголетието може вече да е открит и клинични тестове с хора започват тази година. Новото лекарство, което може да удължи живота до 120 години, се смята, че освен това ще запази доброто здравословно състояние през целия живот.

Новото лекарство всъщност е добре познато старо – широко използван медикамент за терапия при диабет, a именно – метформин. Метформин помага да се повиши кислородния поток на клетъчно ниво и по този начин забавя клетъчното делене, което поддържа правилното функциониране на тялото, но неминуемо води до остаряване.

Медикамента също така се предписва от лекари-ендокринолози при нарушения в метаболизма, водещи до затлъстяване.

Учени от Белгия вече са провели тестове на кръгли червеи и имат положителни резултати. Следващата стъпка е прилагането на лекарството върху хора.

Предимство на този медикамент е, че е одобрен от службите по лекарствата и е прилаган върху хора от години. Това прави тестването с цел удължаване на живота по-лесно и бързо.

| 2017-02-27T12:50:40+00:00 05.01.2016|Раздел: Биология|Теми: |0 коментара

Добави коментар