За автора

Свежа Наука

Свежа Наука е името, с което се роди идеята за уеб пространство обединяващо любопитни и будни хорa, където свободно да задаваме въпроси и обменяме информация за всичко, което ни вълнува. И най-вече – да се забавляваме!

Подобни публ.1 коментар

 1. Атанас Атанасов

  Изследване в края на миналия век за продукцията на конвенционалното земеделие показа намаление на витамини с 34,7% и 74,5% на минерали, за сметка на увеличение
  на водата и въглехидратите.

  Ако лимона го консумирате с месестата част, където са биофлавоноидите и алкалните елементи, то той е
  алкален. Плодовете, които се берат зелени, за по-голяма трайност и се предлагат в магазините, са киселинни. Всички рафинирани храни са киселинни. Кофеина /чай, кафе…/ блокира усвояването от храната на Ca, Zn и Fe и затова не трябва да се пие преди, по време и след ядене, както и да бъде със захар, която повишава киселиността. Отделно, че действа хидратиращо, а чувството за жажда и глад е едно и също.

  Човек трябва да се храни с ПЪЛНОЦЕННИ ХРАНИ. Пълноценна храна е тази, която не е разчленена, не е извадена или добавена съставка /елемент/ в нея. Бедна или изтощена почва ражда непълноценни хранителни продукти. Всички технологично обработени храни са непълноценни. Човек трябва да се храни с прясно откъснати зеленчуци, плодове и продукти от свободно пасящи животни, птици и диви риби. Да пие изворна вода. Ако не може да си ги осигури напълно, то „суплементацията“ – витамини, минерали и есенциални мастни киселини или така наречените хранителни добавки е задължителна за ДЪЛЪГ ЖИВОТ В ДОБРО ЗДРАВЕ!

  Отговор

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *