|

10 велики изобретения от Никола Тесла

Никола ТеслаНай-известните изобретения на Никола Тесла са свързани с енергетиката и разпространението на свободна енергия. С годините все повече хора разбират играта на правителствата и световните финансови организации, а заедно с това набира популярност и историята на Никола Тесла с неговите постижения. Хората получили допълнително образование извън стандартната система стигат до нова информация за да сглобят големият пъзел. Всички тези постижения са изиграли своята ключова роля в живота ни.

Радио предаване и радио вълни

Въпреки, че Джулиано Маркони [Guglielmo Marconi] е признат за откривател на радиото, както и повечето хора днес така смятат, Тесла всъщност използвал принципа години преди него. Никола Тесла твърди, че радиовълните са една друга електро-магнитна честота. Въпреки, че Тесла има два подадени патента от 1897 до 1904 г. за предаване на радио вълни [US-645576, US-649621], патентното бюро решава да награди Маркони с “изобретател на радиото”. [Ако трябва да сме точни, Маркони използвал осцилатор на Тесла за радиото си]. Такъв парадокс може да има общо с факта, че по това време спонсори на Маркони са Томас Едисън [Thomas Edison] и Андрю Карнеги [Andrew Carnegie]. Тези обстоятелства със сигурност са улеснили решението на американското правителство, като прескочи изплащането на патентните такси споменати от Тесла за използване на технологията.

Променлив ток [AC]

Това е причината за голямата сензация на световното изложение в Чикаго през 1893 г.. Едисън и Тесла имат различно виждане за това как енергията трябва да се произвежда и разпространява. Според Едисън постоянният ток [DC] е по-евтин и безопасен. Той публично убива животни в демонстрации с променлив ток за да покаже на хората колко опасен е. В отговор на това е известният случай, когато Тесла позволява през тялото му да премине високо напрежение от променлив ток, държейки в ръката си лампа, която засиява.

Идеята на Никола Тесла била за истински по-евтин ток, по-ефикасен пренос на енергия и по-голяма безопасност. Въпреки десетилетия наред мръсен бизнес, откраднати идеи и патентно потискане от страна на Едисън и неговите богати приятели, днес в цял свят за генериране и пренос на енергия се използва системата на Тесла.

Асинхронен електро-двигател

В последно време името на Тесла стана доста популярно от електромобилите с марка “Tesla Motors”. Със създаването на асинхронния двигател през 1930 г., Тесла променя индустриалният свят завинаги. Днес този тип двигатели се използват навсякъде – вентилатори, инструменти, водни помпи, дискови устройства, часовници и много други.

Роботика и автоматизация

Никола Тесла стига до заключението, че всички действия на индивида са подтиквани от външни импулси.

“За всяка моя мисъл и действие има външна причина, всекидневно върша неща за лично удовлетворение. Аз съм машина надарена със силите на движението, която реагира на външни стимули.” – Никола Тесла

С това си твърдение поставя основите на роботиката като запазва човешкият фактор. Тези машини имат своите недостатъци – не могат да растат и да се размножават. Виждането му за бъдещето е пълно с роботизирани коли, андроиди и автоматизирана механика. Повече за автоматичните и сензорни системи може да прочетете в книгата “Serbian Journal of Electrical Engineering, 2006 [PDF]

Рентгенови лъчи [X-Rays]

Електромагнитните йонизиращи лъчения са добре проучени още през 1800 г., но Тесла изследва целият спектър. Всичко от “Кирлиановата фотография” – която има възможността да документира жизнената сила на живите организми [изображения на аурата], чак до рентгеновите лъчи, които днес се използват в медицинската фотография. Откритията си Тесла прави изхождайки от убеждението, че Вселена предлага всичко от което имаме нужда, ние трябва само да използваме ума си за да създадем устройства улавящи потенциала който ни се предлага.

Лазерен лъч

Тесла е изобретател на лазерният лъч, явяващ се един ярък пример как геният на учен може да бъде използван за добро и за зло. Технологията се използва в медицината за различни процедури и операции, дава възход на съвременната цифрова и дигитална индустрия, намира приложение и в промишлеността при металорежещи машини, измервателни уреди и много други. Но тази иновативна технология си има и своята тъмна страна – лазерно насочване на снаряди, плазмени оръжия или пък “лъч на смъртта” [Death Ray] като този от “Междузвездни войни”.

Осветление и светлина

Тесла, Осветление

Никола Тесла използва луминесцентни лампи в лабораторията си 40 години преди индустриалният свят да ги преоткрие. На едно изложение показва огъната във формата на буква луминесцентна лампа – това е първата неонова лампа. От всички негови творения обаче Тесла бобината [Tesla Coil] остава най-впечатляващото и противоречиво устройство. Устройство на което съвременната индустрия има интерес да крие потенциала. То лежи в концепцията за свободната енергия – планетата Земя е голям електромагнит, който може да генерира електромагнитни честоти. Трябва да създадем приемник за да уловим тази енергия, също както радио-вълните и светлината идваща от Слънцето. Тъй като светлината също е електромагнитна вълна и Тесла бил наясно с това, вярвал че енергията от Слънцето може да се улови с антена – е, бил е прав.

Дистанционно управление

Тесла радио-управляема лодка

Това устройство произлиза от радиото на Тесла. Патент с номер 613809 се отнася за първата дистанционно управляема лодка, демонстрирана през 1898 г.. Няколко големи батерии, радио-управляеми прекъсвачи контролиращи електродвигателя и руля на лодката. От дистанционното за телевизора до радио-управляемите бойни машини, днес технологията е навсякъде.

Радио комуникация и неизчерпаема свободна енергия

Последната сламка на властта и елита

“Енергия, която не може да се измерва и контролира е лоша енергия. Свободна? Никога!” – Джей Пи Морган [J. P. Morgan]

Тесла е спонсориран със 150 000 щатски долара за да изгради кула, която ще използва естествените честоти на нашата планета и Вселена. Съоръжението ще изпраща широк кръг от информация навсякъде по света – гласови съобщения, изображение и текст. Това е първата в света безжична мрежа, която трябвало да свърже всички хора по света, предлагайки глобална комуникация и свободна енергия. Всички знаем как е завършила тази история.

И още нещо…

Вероятно хиляди идеи са загубени или стоят неразкрити, но разглеждайки стотиците патенти на Никола Тесла придобиваме бегла престава за великите намерения и утопични идеи за общо благо и свободни ресурси. Ако желаете да научете повече за истината около Никола Тесла, търсете в публичните пространства и форуми, а не в във “високо образованите“ институции, които са спонсорирани от същите фамилии попречели му да осъществи идеите си, фамилии управляващи света и до днес.

Публикуване на докладите на Тесла към проучването и техническите данни за пренасяне електроенергия в йоносферата със съоръжение наречено Wardenclyffe е най-важната стъпка към разкриване истината за свободата на информацията и енергията.

Моля гласувайте и разпространявайте тази информация за да достигне до възможно повече хора. Всеки трябва да е наясно с възможностите, които имаме, но не ни се предоставят. Повече информация относно петицията за освобождаване техническите чертежи и резултатите от експериментите на Тесла може да намерите в сайта на организацията “Release Teslas Research”.

Споделете с приятели, разпространявайте и обсъждайте, направете каквото е необходимо за да разберат възможно повече хора. Организирайте петиции на местно ниво за освобождаване изследванията на Никола Тесла. Америка е изморена от корумпирани и алчни корпорации, подкрепяни от американското правителство, потискайки нас в името на печалбата… Енергийната криза е една голяма лъжа.

Организация “Release Teslas Research”

Отворен проект за събиране на средства за проучвания по проекти на Никола Тесла и построяването на прословутата кула за свободна безжична енергия.

Очаква ли ни бъдещето с висок морал и свободна енергия?

Резултати
Гласували: 35 | 4,91 от максимално 5

Мнения и дискусии


− пет = 0