Подкрепете ни!

Ако харесвате Свежа Наука и редовно четете публикациите ни, оценявате работата ни и искате да продължаваме все така, подкрепете ни! :)

На този етап от съществуването си Свежа Наука има нужда от вашата помощ! Последвайте ни в социалните мрежи Facebook, Google+ и Twitter, за да подкрепите нашата кауза - разпространяване на наука и познание.

За повече информация, обмяна на идеи или публикуване на материали, се свържете с нас.

Вероятността за нова частица намалява

Home/Наука/Физика/Вероятността за нова частица намалява
TARGET BLOCK LEFT

Обществото на физиците все повече губи надежда за потвърждаването на съществуването на нова частица, което беше оповестено през декември от учените в CERN.

Откриването на нова, непозната досега частица, която не е предвидена от стандартния модел на физиката, не само би било любопитно, но и би довело до огромно объркване в научните среди. Подобно нещо би било равносилно на революция във физиката. Затова и погледите се насочиха към колайдера, който засече аномалия в информацията, която наведе на мисълта за нова частица, докладвана при два различни експеримента.

През последните месеци учените от CERN многократно се опитват да повторят експеримента и резутлатите. Но нито един екип не е успял досега, което води до спекулации, че не е открито нищо. Изглежда от CERN нямат нищо, за което да докладват, макар че се носят слухове, че дори и да имат, учените ще оповестят откритието на специален семинар този месец в Женева.

Междувременно физици от целия свят изказват мнението си относно вероятността за съществуване и откриване на нова частица и как това би променило физиката като наука.

| 2017-02-26T14:35:56+00:00 02.07.2016|Раздел: Физика|Теми: |0 коментара

Добави коментар