Общи правила

Общи правила и препоръки

Когато публикувате коментари под статия на Свежа Наука, искаме да се чувствате като у дома си. Искаме всеки, който участват в нашите дискусии да се чувства като у дома си. Нямаме представа какъв е вашият дом, но ние имаме някои очаквания от хората, които посещават нашето място. Поради тази причина си запазваме правото да изтриваме коментари и да ограничаваме достъпа на потребители, когато това е необходимо, за да запазим дискусиите цивилизовани и по същество. В крайна сметка, тук сме за да си прекараме добре и да научим нещо ново и интересно, нека не забравяме това.

Публикувайте интелигентни и проницателни коментари, които допълват и развиват основната тема. Когато противоречите, използвайте разумни аргументи за да защитите тезата си. Уважавайте другите участници в дискусията.
  1. Най-важното правило: Не се правете на идиоти! За повечето хора това е напълно достатъчно. Но …
  2. Когато критикувате, нека бъде полезно и конструктивно. Намерили сте правописна или друга грешка? Докладвайте и ще бъде оправена. В този смисъл – пишете на кирилица.
  3. Споделяйте интелигентни и информативни идеи, които могат да доразвият и задълбочат основната тема.
  4. Покажете и споделете с нас мъдростта, интелекта и хумора, които вярваме, че притежавате.
  5. Не хранете троловете. Не бихте искали да влизате в спор с нашите зле информирани и криворазбрани членове на семейството.
  6. Не публикувайте хипервръзки за да рекламирате своя блог, сайт или продукт. Ако имате решение за справяне с глобалното затопляне, изпратете го в редакцията.
  7. Не публикувайте коментари с горещи оплаквания, от които ясно си личи, че сте прочели само заглавието и малко от първия абзац на статията. Да кажем, че е странно.
  8. Не обиждайте и не заплашвайте, независимо колко горещ е спора. Всички живеем на едно място. Вместо това се аргументирайте по-добре.
  9. Забранено е за тролове! Ако противоречите просто за едното тролене, без да допринасяте за воденето на смислена дискусия, ще си получите това, което търсите.
  10. НЕ ПИШЕТЕ С ГОЛЕМИ БУКВИ! В света на Интернет това означава, че повишавате тон. Не е приятно.