Производство на гориво от въглерода във въздуха

Учени от университета Монаш, Мелбърн, откриват начин за използването на излишния въглероден диоксид в атмосферата като източник на евтино и възобновяемо гориво.

Използва се комбинация от евтини материали за произвеждане на високо ефективен катализатор за преобразуването на въглероден диоксид по електрохимически начин във комбинация от въглероден оксид и кислород. Именно тази комбинация е отправната точка за производство ма възобновяеми горива и материали.

До момента използваните катализатори са скъпи, като злато и паладий, и не са ефективни за продължителна употреба. При новия катализатор се използва комбинация от евтини материали – молибден сулфид каталитични нано-частици, със слой графен и полимер, наречен полиетиленимин. Всяка част от катализатора играе важна роля и материалите само заедно постигат висока ефективност.

Откритието не само, че дава евтино и възобновяемо гориво, но е и важна част от намаляването на количествата въглероден диоксид във въздуха, който е смятан за основен виновник за глобалното затопляне.

  1. Абе пишман изобретатели, защо използвате въглероден двуокис от въздуха? Той съдържа максимум 0,4%. Направо вземете излизащите от ауспуха газове. Те съдържат толкова много СО2, че ще стане перпетуум мобиле. Те съдържат дори и вода, а както знаете отдавна се твърди, че водата може да се използва за гориво.
    Има съвсем безплатно решение и за електромобилите. Преди около месец, световно известният изобретател Мехран Кеш подари на човечеството генератор, който получава енергия от нищото. Потърсете това име в Мрежата за да се насладите на благодарностите изказани в български сайтове.
    Обаче световният рекорд по брой на патентите държи българският учен George Tonchev. Помага синът му, роден от естрадната певица Ирина Флорин. Той също се казва Георги Тончев. 😀

    1. Добре е човек да прави разлика между Никола Тесла и Остап Бендер…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *