Свежа Наука (fresh-science.com) е името, с което през 2010-а година, като на шега, се роди идеята за уеб пространство, обединяващо любопитни, будни и мислещи хора. Място, където свободно да се обменя информация за интересни открития, проучвания и теории. Днес под това име ще намерите множество автентични публикации, представящи идеи, които нерядко предизвикват общоприетите разбирания за околния свят и реалността.

Позовавайки се на различни източници, се опитваме да отговорим на най-вълнуващите въпроси, или поне се стараем да задаваме правилните такива. Колкото и парадоксално да звучи, най-неудобните въпроси в науката, често са оказват и най-интереснитеНаучният метод е инструмент за проверка, но именно знанието и идеята, че може да съществува смисъл от по-висок порядък, е причината, поради която велики учени и философи през вековете търсят, проверяват и откриват скритите закономерности на това, което наричаме обективна реалност.

Оставете предразсъдъците настрани, не се притеснявайте да задавате неудобни (но разбира се интелигентни) въпроси, и не забравяйте, че живеем в причинно-следствена реалност, където случайности просто не съществуват. Колко далече могат да стигнат разбиранията ни и колко ще се приближим до действителната истина, зависи както от нашето абстрактно мислене, така и от способността ни да разсъждаваме критично; правилно да следваме нишката на логиката и да сме готови да се разделим с фалшивите убеждения.