Къщите в Калифорния задължително със слънчеви панели

Всеки нов дом в Калифорния задължително ще трябва да има слънчеви панели на покрива.

Калифорния ще изисква да има слънчеви панели на всички нови домове и всички ниски жилищни сгради от 2020 г. Това е първото подобно задължение в щата и най-новата стъпка сред мерките на местната управа в посока ограничаване на емисиите на парникови газове.

Новата регулация беше одобрена наред с нови норми за подобряване на вентилацията и качеството на въздуха в помещенията. Оценката на индустрията сочи, че слънчевите панели ще увеличат строителните разходи за еднофамилните жилища с около 10 000 долара. Потребителите обаче ще получат тези пари обратно, благодарение на спестената енергия.

Експерти от строителния сектор коментираха, че промяната ще направи жилищата в Калифорния изключително скъпи. Те и сега са сред най-скъпите в САЩ, но след въвеждането в сила на регулацията стойността им ще е непосилна, опасяват се специалисти.

Регламентът предвижда и изключения, когато поставянето на слънчеви панели е неосъществимо, като например при домовете, които попадат в сянка. Инсталирането на батерии или изграждането на споделени генерации също са опции, предвидени в новата норма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *