Мегаструктура в космоса озадачава учените

Новооткрита космическа структура привлече вниманието на учените търсещи извънземни цивилизации.

Открит е нов космически обект, за който се смята, че може да е доказателството за съществуването на извънземен разум. След изследване на информацията от телескопа Кеплер, група астрономи откриват странен обект, намиращ се между съзвездията Лира и Лебед, който има много странен модел на поведение.

Астрономите от група, наречена Planet Hunters, разглеждат публичната информация от NASA в търсене на нови планети. Така откриват звездата KIC 8462852, която се отличава от всички познати досега. Астрономите предоставят откритието си на учени от различни университети, включително и NASA, както и на програмата SETI.

Необичайното при този обект е дълбочината на светлинните премигвания, намаляващи до 20%, както и периодите на промяна – от седмица до няколко месеца. Така се стига до предположението, че тези премигвания могат да са в резултат от намесата на разумна дейност.

Разбира се, причините може да са много, и най-различни, както и съществуват естествени обяснения. Интересното в случая е, че до момента нито един учен не е отхвърлил предположението за извънземна намеса в дейността на новооткрития обект, намиращ се на 1 465 светлинни години от Земята.

От SETI първоначално са скептични, тъй като често получават всевъзможни сигнали, но след като става ясно, че информацията е потвърдена от NASA, започват задълбочени проучвания, за да се докаже или отхвърли която и да е теория за необяснимото поведение ма космическия обект.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *