Подобни публ.3 Коментара

 1. Една Българка

  Медитацията не е опасна, а липсва връзката и осъзнаване в действителната реалност. За тези, които не са готови, тя се явява един вид насилие и от това произлизат проблемите. Учените не могат да намерят корените на проблемите, тъй като това всеки трябва да си го направи индивидуално сам. По пътя на изчистването има страдания и болки, да, но това е нормално и когато си наясно много по-леко се преминава през подобни състояния!

 2. Някой

  Някъде четох разказите на един сенсей, че е виждал ученици буквално да полудяват от медитацията. Не защото медитацията е нещо лошо, а защото, цитирам: „Отиват в светове, където не им е работа да ходят“. Реално не търсят позитивното, а се отдават на страхове и други такива – низши емоции. Та тези неща не са за всеки.

 3. Ivan Georgiev

  Много правилно! Цитата сам по себе си доказва за колко сериозно нещо става на въпрос.
  Не знам колко хора са полудяли заради медитацията, но знам че милиони за полудяли от небалансиран начин на живот и продължават да живеят в кошмара на всекидневието си.
  Тази материя определено не е за всеки, но когато се прави с мярка и внимание, смятам че може да бъде изключително полезна.
  Мен лично медитацията и източните бойни изкуства подобриха живота ми и затова вечно ще съм благодарен и ще се вълнувам от възможността, която притежава всяко човешко същество за контрол над себе си и всичко останало.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *