„Невъзможният“ двигател EmDrive работи и във вакум

Спомняте ли си статията за „невъзможния“ двигател на NASA? Сега NASA изпращат EmDrive в открития космос за да проведат тестове. Очакваме резултатите с нетърпение!

Една група от учени в NASA работят по потенциално революционен двигател, който не изисква ракетно гориво и може да съкрати пътуването до Марс до около 10 седмици. Те търсят научна грешка в нарушаването на едно от основните правила в класическата физика. Те се опитват да разберат коя е тя в продължение на месеци, а сега от наскоро освободените резултати от изпитанията се изключва преобладаващата хипотеза за грешка.

В задълбочена разбивка на новия двигател, наречен EmDrive, NASASpaceflight нарича тези скорошни тестове важен пробив в научните изследвания. Новите тестове са били проведени във вакум, за разлика от всички предишни и EmDrive все още работи. По-специално, това дава възможност на NASA да изключи възможността, че тягата в двигателя се създава от пренос на топлина извън устройството, а не вътре в него.

Теорията е, че това устройство може да създаде сила от подскачащи електромагнитните вълни около вътрешността на камерата, като тяхната енергия се прехвърля на рефлектор, който генерира тяга. Всичко това звучи като нещо, което е в нарушение на опазването на инерция, макар и авторът на идеята да вярва, че това всъщност не е така. И очевидно все още има доста работа за вършене.

NASASpaceflight казва, че фокусът трябва да остане над това как се получава тази тяга, което означава още тестове, за да се докаже, че работата на EmDrive е възможна. Според съобщенията, NASA възнамерява да направи допълнителни тестове на EmDrive във вакуум, след като са видели тези нови резултати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *