Технологии, морал и свободна енергия – утопия или реалност?

Очаква ли ни бъдеще с висок морал и свободна енергия, или това е просто утопия?

Въпросът, който би трябвало да вълнува всички хора по света е следният – „Съществува ли устройство, дори чисто теоритично, което произвежда енергия в чист вид, без да използва каквото и да е гориво за целта?“ Въобще, възможно ли е да се създаде такова устройство? Фотоволтаците, вятърните турбини и устройства улавящи кинетичната енергия от вълните в океаните се доближават до идеята, но ние говорим за устройство извличащо енергия на много по фундаментално ниво – устройство, което експлоатира потенциалните разлики в самата материя на време-пространството.

ZPE (Zero Point Energy) са клас хипотетични генератори, които не се нуждаят от външен източник на гориво за да произвеждат повече енергия от консумираната за стартиране или поддържане на процеса – ефект познат като „overunity“. Постоянно четем за създаването на такива устройства, но след първоначалното обявяване всичко сякаш изчезва. Когато нещата бъдат проучени осъзнаваш, че някои устройства в действителност може и да работят, намираш информация как редица компании дори се възползват то тях. Постановка ли е това? Ако е истина, това би трябва да е сензацията на века, къде са мейнстрийм медиите по тези въпроси? Нима сме обречени вечно да използваме петрол? Едва ли!

Парадоксално, но въпреки че енергията е навсякъде около нас – честоти и вибрации, потенциала от топло до студено, разнопосочни движения, от светло до тъмно, от ниско до високо, от движение до покой, динамиката на квантовата механика – всички тези са потенциални разлики за извличане на енергия – ние продължаваме основно да разчитаме на изчерпаеми източници на енергия. Защо?

Дали проблемът е в днешното общество и структурната организация? Един такъв източник на енергия не би могъл да се впише добре в модела за измерване и таксуване. Кой, освен крайният потребител ще се възползва от енергия без цена, или поне многократно по-евтина такава? Дали цялата идея за подобна концепция – „енергия от нищото“ – не се явява основна заплаха за индустриалната ера и нейното остаряло мислене? Колкото и конспиративно да звучи, истината е че днес индустрията решава – кой да има достъп до „пълноценен живот”, и кой не.

Връзката между енергийната индустрия, фармацевтичните компании, здравната система, производителите на храни, медийните бълвочи и реклами, че дори и образователната система. е вече повече от явна. Умишлено или не, изброените са тясно обвързани и всичко работи с цел привличане на ресурси – печалба и власт в една или друга форма. Винаги е било така, но така ли ще бъде и за в бъдеще?

Ще дойде ли време, когато всеки човек ще притежава всичко от което се нуждае? Ще живеем ли някога в общество с високо извисен морален кодекс, където състраданието ще се толерира, а алчността отхвърля? Чака ли ни технологично бъдеще, в което задоволяването на основните нужди ще е даденост, чистата енергия и неподправената информацията ще са безплатни, а всеки живеещ в това общество ще разполага със свободата и времето да изследва, учи и прави каквото харесва?  Или пък едно такова бъдеше ще е крайно утопично и недостижимо за човешката раса?

  1. Безплатната и чиста енергия е навсякъде около нас, но мнозинството не я вижда. От около 8 години се занимавам с това и смея да твърдя, че няма нищо по-лесно от това. Просто няма държавен и обществен интерес. Иначе има една прослойка във власт с възможности, които искат да заробят народа със още 1 АЕЦ за 20 милиарда. При наличие на малка база, екип и малко финанси в рамките на 10 дни бих ви показал как работи. Поздрави на екипа на Свежа Наука.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *