Tesla Model 3 измина 975 km с едно зареждане

Tesla Model 3 измина 975 километра с едно зареждане, което отне 32 часа при шофиране със скорост под 40 km/h …

В Америка хиперммайлинг е практиката да се управляват превозните средства възможно най-ефективно, за да се измине възможно най-голямото разстояние с едно зареждане или един резервоар. Това не е точен начин за определяне на възможностите на превозното средство за нормално шофиране, но е интересен начин да се види, как начинът, по който шофираме може да повлияе на разхода на гориво.

Собственици на Tesla вече са поставили нов рекорд с Model 3, като са изминали 606 мили, което е 975 километра, с едно зареждане. Този уикенд собствениците на Tesla, Erik Strait и Sean Mitchel, си поставиха за цел да постигнат рекорд за пробег на обществената пътна мрежа. Целта им е била 965 километра, което е достатъчно за нов световен рекорд на Гинес, за най-дълъг пробег с електрически автомобил с едно зареждане.

Това се постига на определена цена – доста бавно шофиране, за да се постигне най-ефективната скорост на движение на превозното средство, като същевременно не се използват енергоемки бордови функции като климатик. В случая на Model 3, Strait и Mitchel установяват, че поддържането на скорост под 40 km/h е идеално. След 32 часа скука зад волана, двамата отбелязват своя рекорд за най-дълга дистанция с едно зареждане на електрически автомобил.