Опитите на учените да манипулират пространство-времето

Когато Айнщайн публикува теорията на относителността, учените започват да разглеждат времето като измерение, което е неразривно свързано с пространството.

От теорията на относителността е известно, че времето и пространството се закривяват около обекти с голяма маса – това закривяване днес е доказан факт. Също така знаем, че времето забавя своя ход при обекти движещи се с много висока скорост. Колкото по-голяма е скоростта, толкова по-значимо е и забавянето на времето. За скорости сравними с тази на светлината, се предполага, че времето вероятно спира, а може би дори обръща хода си. Тези условия възникват непосредствено във вътрешността на черните дупки – най-вероятните кандидати за ефективно пътуване във време-пространството. С чудовищната си маса една такава черна дупка буквално разкъсва тъканта на времето и пространството. И ако дупките от такъв порядък реално са тунели в пространството и времето, то няма да липсват и желаещи да предприемат такова пътешествие. Все пак човечеството винаги ще се опитва да разширява границите на своето познание и опит.

За първи път подобна идея, машина способна да изкриви време-пространството е предложена през 30-те години на XVIII век в романът на Александър Велтман. Такова устройство би трябвало да има способността да придвижва човек напред и назад във времето, както е възможно и в другите три измерения. Някои спекулации за пътуването във времето предполагат съществуването на безброй паралелни реалности, които възникват при опита да нарушим естествения ход на времето. И ето, че няколко години след като Айнщайн публикува своята теория на относителността, учените започват да разглеждат времето като измерение, което е неразривно свързано с другите три известни. Но за разлика от височината, дължината и дълбочината, времето е трудно да бъде представено графично.

Много учени са извършили експерименти за наблюдения в миналото или бъдещето, използвайки човешкото съзнание, но способностите за наблюдаване на събития от миналото и бъдещето са познати от дълго време на общностите на медиумите. Много хора потвърждават, че могат да наблюдават измерения, в които миналото и бъдещето съществуват едновременно. Все пак, едно е да се наблюдават отделни моменти в материята на времето, съвсем друго – да се пренесем физически през него.

Експериментът Филаделфия

Един от най-известните експерименти за контролиране на времепространството е проведен във Филаделфия на 28 октомври 1943 г. Целта на експеримента била да направи напълно невидим военноморския кораб USS Eldridge, посредством промяна в неговото магнитно поле. Д-р Франклин Рено ръководи експеримента, като използва теориите на Айнщайн – смята се, че на експеримента е присъствал самият Айнщайн.

Опитите на учените да манипулират време-пространството-eldridge

Но нещата не се развили точно според плана. Огромният кораб изчезнал от водите на Филаделфия, появил се двадесет минути по-късно в Норфлок на 375 мили от там и неизвестно как се озовал отново във Филаделфия – четиричасово пътешествие, което нормално би отнело минимум два дни. Когато се озовал обратно във Филаделфия, корабът бил обвит в зелена фосфоресцираща субстанция и екипажът му се чувствал недобре физически и психически. Някои моряци били в състояние на пълна психоза, докато други били изгорени. Някои дори били врязани в стените и пода на плавателния съд, сякаш в момента на експеримента са придобили способността да преминават през стените на кораба. Какво всъщност се е случило? Къде са се озовали те при тази непланирана телепортация? До днес има стотици аргументи, едни потвърждаващи, а други поставящи под съмнение истинността на този експеримент.

Машината на времето на Чернобров

Руският учен Вадим Чернобров и неговият екип извършили най-различни експерименти с машини на времето, използвайки електромагнитни помпени устройства. Чернобров започва проектите си през 1987 г. и успява да промени леко хода на времето чрез специално магнитно въздействие. Най-голямото забавяне, което успява да постигне, било от секунда и половина за един час – реализираното изкривяване било от около 3%.

Опитите на учените да манипулират време-пространството-монтоук2

През август 2001 година Чернобров създава друг модел на машина на времето, която била задвижена от автомобилни акумулатори. Експериментът бил проведен в близост до Волгоград, Русия. Регистрирал промяната във времето използвайки осцилатори със симетричен кристал и успял да забави с около 10% времето в полето на машината. Чернобов и неговите сътрудници съобщават, че влезли в това поле и изпитали чувството, че се намират на две места едновременно, сякаш се отворило някакво допълнително измерение.

„Не мога да опиша невъобразимите чувства, които изпитахме в тези моменти”, споделя той.

Проектът Монтоук

„Проектът Монтоук“ е и името на книга описваща хронологично най-невероятния и таен изследователски проект в документираната история – от началото с експеримента „Филаделфия“ до последвало огромно изследване, продължило 40 години, което кулминирало в странни експерименти на нос Монтоук. Според някои резултатите от експеримента дали достъп до силите на Сътворението и възможността за манипулиране на самото време.

Опитите на учените да манипулират време-пространството-монтоук

Този проект вързва модалностите на науката с някои от най-невероятните езотерични техники, които някога сме си представяли и накрая ни изстрелва пред прага на звездите. Всички знаем, че там има нещо, но не сме сигурни точно какво е то.

Възможно ли е тези експерименти да ни водят към бъдеще, когато човек ще може да пътува свободно в измерението на времето, както може да преминава през пространството? Или природата на това четвърто измерение е такава, че ние сме завинаги ограничени от неговите закони? Какво мислите вие?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *